Σας δίνουμε αυθεντική συνταγή!
Υλικά: (Για 6 άτομα)
• 200 γραμ. νερό
• 100 γραμ. βούτυρο
• 5 γραμ. αλάτι
• 15 γραμ. ζάχαρη
• 150 γραμ. μαλακό αλεύρι
• 4 αυγά
• 2 κιλά λάδι ραφινέ
Εκτέλεση:
Βάζετε το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το μίγμα αρχίζει να βράζει ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για τρία περίπου λεπτά έως ότου γίνει λείο.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά στο κρύο μίγμα ανακατεύοντας προσεκτικά έως ότου αφομοιωθούν εντελώς. Χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ δυνατά για 15 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα να ηρεμήσει για 2-3 ώρες.
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Όταν ζεσταθεί αρκετά, πριν όμως αρχίσει να καπνίζει, παίρνετε με ένα κουτάλι του γλυκού λίγο-λίγο από το μίγμα και το ψήνετε στο ζεστό λάδι ένα-ένα χωριστά. Όταν οι σβίγγοι ανέβουν στην επιφάνεια, τους γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν.
Τους σερβίρετε περιχυμένους με ζεστό μέλι και κανέλλα.
φωτο cretangastronomy.gr