Μια λιχουδιά για Τσικνοπέμπτη, Πάσχα και όποτε θέλετε γενικά!
Τα κάνω εδώ και 2 χρόνια και όλοι παραμιλάνε! Να ζήσει η Ρούμελη με τα ωραία της!
Συνταγή από Αθηνόραμα (έχει και η Βέφα στο βιβλίο της από το 1988!)
υλικά
3/4 κ. συκώτι, όποιου είδους θέλουμε (το μοσχαρίσιο βολεύει καλύτερα λόγω μεγέθους)
1 αρνίσια μπόλια
1 κ.σ. θυμάρι ή θρούμπι
1/2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μεταλλικά σουβλάκια
παρασκευή
Πλένουμε καλά το συκώτι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια, μεγέθους μικρού αβγού, τ’ ανακατεύουμε με αρκετό αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και το αφήνουμε να σταθεί 20′-30΄. Κόβουμε ανάλογα μικρά κομμάτια από τη μπόλια και τυλίγουμε καλά κάθε κομμάτι συκωτιού. Το περνάμε στο σουβλάκι, προσέχοντας να στερεωθεί η μπόλια. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φρυγαδέλια, αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ των κομματιών. Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε τη σχάρα σε απόσταση περίπου 15 εκ.. Ψήνουμε τα φρυγαδέλια σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, γυρίζοντάς τα συνέχεια, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το συκώτι και να ξεροψηθεί όλη η επιφάνεια. Τα σερβίρουμε αμέσως, με κομμάτια λεμονιού.
(σημ. τα φρυγαδέλια ψήνονται ιδανικά στη σούβλα. Χρησιμοποιούμε τη λεπτή σούβλα για το κοκορέτσι).