Σας δίνουμε σήμερα (λέω να την φτιάξω σήμερα-αύριο γιατί ξελιγώθηκα!) γαλατόπιτα των Αρχαίων Ελλήνων!
συνταγή: www.proionta-tis-fisis.com
“Συνταγή Γαλατόπιτας – Άμης, κατευθείαν από αρχαία Ελλάδα
Υλικά:
1 κιλό γάλα
10 αυγά
18 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 1/4 κούπες μέλι
Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεσις:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα καθώς ταυτόχρονα διαλύουμε το μέλι.
2. Ανακατεύουμε τα αυγά (καλλίτερα με το χέρι) και τους ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι.
3. Χτυπάμε το μείγμα καλά και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο γάλα ανακατεύοντας για να μην μείνουν σβόλοι.
4. Αλείφουμε ένα πλατύ ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Το κουνάμε για να γίνει ομοιόμορφο.
5. Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά (στον αέρα αν γίνεται)
6. Κόβουμε σε κομμάτια και στο σερβίρισμα προσθέτουμε μέλι και κανέλα!!!
Καλή επιτυχία, και καλή σας όρεξη!!!!
{Την συνταγή μου έστειλε η καλή μου φίλη Αγγελική/Ελένη Σαφαρή, από το βιβλίο: «ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ γεύσεις Ελλήνων» συγγραφέας Σοφία Α. Σουλη.
Αλίευσα και τα παρακάτω ενδιαφέροντα στοιχεία από την εισαγωγή του βιβλίου:
ΑΡΧΑΊΑ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΔΙΑΤΡΟΦΉ.}
18 κουταλιές αλεύρι? 🤔🤔🤔🤔
Πώς μεταφράζεται σε γραμμάρια για μας τους νεοέλληνες παρακαλώ?
Καλημέρα, διακρύνω μια ειρωνία στην ερώτηση. Δεν ξέρω πού σας δυσκολεύει ότι θα βάλετε κουταλιές της σούπας, όταν οι περισσότεροι ζητάνε τις δοσολογίες σε κουταλιές!
Για εσάς λοιπόν τους νεοέλληνες είναι 360 γραμμάρια αφού διαθέτετε ΚΑΙ ζυγαριά!