Γαριδομακαρονάδα Πρέβεζας!
Υλικά
½ κιλό γαρίδες
½ κιλό μακαρόνια
½ κιλό μακαρόνια
2 ντομάτες
5 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
5 κ.σ. πελτέ
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κλωναράκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις πλένουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο με λίγο λαδάκι και μετά ρίχνουμε τις γαρίδες.
Όταν πάρουν χρώμα και γίνουν κοκκινωπές, ρίχνομυε την ντομάτα πολτοποιημένη, το πελτέ, τον βασιλικό, αλάτι , πιπέρι κ λίγο νεράκι. Όταν δέσει η σάλτα, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια τα οποία έχουμε βράσει πριν.Ανακατεύουμε ώστε να παει η σάλτσα παντού.
Όταν πάρουν χρώμα και γίνουν κοκκινωπές, ρίχνομυε την ντομάτα πολτοποιημένη, το πελτέ, τον βασιλικό, αλάτι , πιπέρι κ λίγο νεράκι. Όταν δέσει η σάλτα, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια τα οποία έχουμε βράσει πριν.Ανακατεύουμε ώστε να παει η σάλτσα παντού.
Προαιρετικά
Μπορείτε να “σβήσετε” τις γαρίδες με ένα φλιτζανάκι άσπρο κρασί, πριν ρίξετε την ντομάτα και τα υπόλοιπα.
συνταγή prevezaguide.gr, φωτο ενδεικτική από το διαδίκτυο