Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Ένα ιδιαίτερο ογκρατεν , αντί για μουσακά, λόγω ζέστης.
Με βρασμένες πατάτες, ψημενες μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο και σάλτσα με φρέσκιες ντοματες ζάχαρη αλατοπίπερο πάπρικα Κρόκο Κοζάνης ρίγανη κρεμμύδι σε κυβάκια, φετουλες σκόρδου και φρέσκα μανιταρακια φετουλες.
Λίγη σάλτσα στο ταψί και μετά εναλλάξ στρώσεις με λίγη σάλτσα απο πάνω και τριμμένο κασκαβαλι Λήμνου. Περιχύνουμε με 2 αυγά χτυπημένα με 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος (330 ml ) και τελειώνουμε με λίγη γραβιέρα light , που λιώνει.
Ψήσιμο στον αέρα για μισή ώρα στους 200-220. Πεντανόστιμο!!!