Από την καλή φίλη της ομάδας μας @Ιωάννα Ηλιοπούλου
“Καλησπέρα σήμερα έφτιαξα γαύρο ξιδάτο
Υλικά
2 κιλά γαύρο
ένα κεφάλι σκόρδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
και πιπεριές καυτερές μικρές ή αλλιώς (μπούκοβο)
σπορέλαιο και ξίδι
Εκτέλεση
Παίρνω το γαύρο και βγάζω το καθαρίζω βγάζω σιγά σιγά το κόκαλο τα βάζω με τι σειρά σε ένα μπολ και ρίχνω αλατι με το μάτι και το ξίδι μέχρι να σκεπαστεί το αφήνω 24 ώρες στο ψυγείο το στραγγίζω από το ξίδι μετά το βάζω σε ένα μπολάκι ρίχνω μια στρώση το σκόρδο μαϊντανό και πιπεριές και πάλι με τι σειρά και στο τέλος το σκεπάζω με σπορέλαιο το αποτέλεσμα αυτό κερνάω ουζάκι”