Ανάμεσα στις συνταγές της Πρέβεζας θα βρούμε και το γεμιστό καρβέλι!
(το συναντάμε και αλλού, θα μπορούσε να είναι ο πρόδρομος της κρεατότουρτας!)
Συστατικά
- 450 γρ μοσχάρι (χτένι θα ζητήσετε) σε κομματάκια
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά τεμαχισμένη
- 1 πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- ¼ κγ θυμάρι
- ½ κγ πάπρικα
- 1 καρβέλι ψωμί
- 80 γρ μοτσαρέλα σε φέτες
- 4 ΚΣ σάλτσα ντομάτας για επικάλυψη
- 60 γρ ρεγκάτο τριμμένο, για επικάλυψη
Οδηγίες
-
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια – δυνατή φωτιά, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρέας από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά περίπου.
- Προσθέτω το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, ανακατεύω, και χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζω με το καπάκι, αφήνοντας λίγο ξεσκέπαστο να φεύγουν οι υδρατμοί και το αφήνω να σιγοβράζει για 50 – 60 λεπτά. (αν θέλετε μπορείτε και στην χύτρα, πιο γρήγορα, στα 20′)
- Κόβω το «καπάκι» του ψωμιού και αφαιρώ την ψίχα εσωτερικά.
- Γεμίζω το ψωμί με το μοσχάρι και από πάνω τοποθετώ τις φέτες της μοτσαρέλας.
- Κλείνω με το «καπάκι» του ψωμιού και το αλείφω με τη σάλτσα ντομάτας. Ραντίζω από πάνω με τριμμένο ρεγκάτο.
- Το βάζω στο φούρνο στους 180*C για 15 – 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Βγάζω από το φούρνο, το κόβω όπως την πίτσα και σερβίρω αμέσως.
πηγη paxxi.gr