Γαρίδες Πρεβεζάνικες, με πατάτες!
(με δύο τρόπους, κατσαρόλα ή φούρνο)
Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεγάλες
1 κιλό πατάτες (αν θέλετε και κολοκύθια)
6-7 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λεμόνι-ρίγανη
1 ντομάτα σε κύβους (για τον φούρνο)
Εκτέλεση στην κατσαρόλα-τηγάνι
Σε ένα τηγάνι φαρδύ, ρίχνουμε νερό , τόσο να γεμίσει ο πάτος, τις σκελίδες να βράσουν λίγο.
Μόλις τελειώσει το νερό, ρίχνουμε το λάδι, πατάτες σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, να τις σκεπάσει.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30′.
Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες, για 10′ περίπου να βράσουν.
Αφού έχουν φύγει όλα τα υγρά, ρίχνουμε λεμόνι και σβήνουμε
Εκτέλεση στον φούρνο (γιαχνί)
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ στρώνουμε τις ροδέλες πατάτες, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-σκελίδες σκόρδο
Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες, την ντομάτα, λεμόνι, αλάτι
Επίσης 1/2 φλ.τσ. νερό, 1/2 φλ.τσ. λάδι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 20΄-30΄, αντιστάσεις
slideshare.net, φωτο το ποντίκι