(κυκλοφορεί ως σπεσιαλιτέ Φλώρινας αλλά την συναντάμε και αλλού)
Υλικά
- 2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 175 γρ μπαγιάτικο ψωμί
- 375 γρ γιαούρτι, αυτό με την πέτσα, το πρόβειο (χωρίς την πέτσα)
- 2 αυγά
- 230 γρ κεφαλοτύρι
- 1 κτ γλ μπέικιν πάουντερ
- Παρθένο ελαιόλαδο
- 150 γρ αλεύρι γοχ
- Λίγο μαιντανό
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου στον ρεντέ.
Μουσκεύουμε το ψωμί (ψίχα-κόρα) σε μπόλικο νερό και στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά, με την βοήθεια σίτας και πετσέτας-τουλπάνι, να φύγουν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε σε ένα μπωλ, το στεγνό ψωμί, τα αυγά, το γιαούρτι.
Μετά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Θα έχουμε μια ρευστή ζύμη!
Σε μπόλικο λάδι τηγανίζουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας.
Πηγη live Kitchen channel (youtube)