Σουβλάκια χοιρινά (Pork Satay)
Υλικά
450 γρμ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο
2 κουτ. τούρμερικ (κουρκουμάς)
1 κουτ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κουτ. κύμινο τριμμένο
1 κουτ. ζάχαρη καστανή
1 κούπα γάλα καρύδας
1/2 κούπα χυμό φρέσκου ανανά ή πορτοκαλιού
1/2 κούπα νερό
2 φέτες από ψωμί σάντουιτς
Οδηγίες
Κόβουμε το χοιρινό σε λουρίδες, το βάζουμε σε ένα μπωλ και μέσα προσθέτουμε το τούρμερικ, το κόλιανδρο, το κύμινο, την ζάχαρη, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά και αναμιγνύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μπορούμε να ψήσουμε το χοιρινό στα κάρβουνα ή σε μέτρια φωτιά, σε τηγάνι στο οποίο έχουμε βάλει λίγο λάδι.
Βγάζουμε το χοιρινό από την μαρινάδα και το περνάμε στο καλαμάκι, προσέχοντας να αφήσουμε χώρο από κάτω για να το χειριζόμαστε.
Σε ένα μπωλ έχουμε την μαρινάδα και το νερό να τα χρησιμοποιήσουμε καθώς ψήνεται το σουβλάκι αλείφοντάς το κατά διαστήματα. Ψήνουμε από όλες τις μεριές για περίπου 8΄.
Ψήνουμε το ψωμί και σερβίρουμε τα σουβλάκια με το ψωμί στο πλάι τους και με λίγο αγγούρι.
πηγη tettixblog