Γιουβαρλάκια με μαρούλια (φρικασέ) σπεσιαλιτέ Σύρου
Την συνταγή την συναντάμε και στην Αν. Θράκη
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι
λάδι, αλάτι, πιπέρι, 3-4 φύλλα μαϊντανό
4 μαρούλια
λίγο άνηθο
3 κρεμμύδια φρέσκα
2 αυγά- 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκκομένο και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε με το μείγμα μικρά μπαλάκια. Πλένουμε καλά τα μαρούλια και κόβουμε κάθε φύλλο στα τρία. Tα βράζουμε σε μια κατσαρόλα (χύτρα) με ζεματιστό νερό για λίγα λεπτά (5′). Kατόπιν τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο και τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα). Pίχνουμε τα γιουβαρλάκια λίγο λάδι και ελάχιστο νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Tα βράζουμε 15′. Έπειτα χτυπάμε το αυγολέμονο και “δένουμε” τα γιουβαρλάκια.
πηγη http://apopsy.blogspot.com, φωτο cuzinagias