3 1/2 κούπας αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 1 κούπα)
λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε αλεύρι και αλάτι.
Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά και το νερό
(όχι όλο αλλά το μεγαλύτερο μέρος).
Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ακόμη χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας απαλή και ελαστική.
Ζυμώνουμε περίπου ένα δεκάλεπτο.
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο,περίπου 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και ξαναζυμώνουμε ελαφρώς.
Αφήνουμε να σταθούν και αν φουσκώσουν άλλα 20 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε πίτες με διάμετρο περίπου 25 εκ..
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα οι πίτες και από τις 2 μεριές.
Βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε αμέσως!
Καλό είναι να καταναλωθούν όσο είναι ζεστές.