Από τον καλό μας φίλο Γιώργο Χαιρόπουλο
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
Υλικά: για περίπου 5 μερίδες
400 γρ. κριθαράκι χοντρό
1κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
500 γρ. χοιρινό
2 καρότα (κομμάτια)
1 κρεμμύδι (περασμένο από το μούλτι)
1 πράσο (κομμάτια)
Σάλτσα από 4 ντομάτες
1 κ.σ. μπελτέ
1 π.κ. κρασί κόκκινο ξηρό
2 κανέλες
2 φύλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο (περασμένες από το μούλτι μαζί με το κρεμμύδι )
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Και για τη γάστρα 2 κλωνάρια φρέσκο λεμονοθύμαρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μία χύτρα τσιγαρίζουμε το κρέας και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και ανακατεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός το αλάτι (θα ρίξουμε το αλάτι στο τέλος, για να μη μας σκληρύνει το κρέας)
Στη δική μου χύτρα το κρατάω για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180, βάζοντας μέσα και τη γάστρα, ώστε όταν ρίξουμε τα υλικά μας να είναι ζεστή.
Στα τελευταία 5 λεπτά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4 κ.σ λάδι και το κριθαράκι και το τσιγαρίζουμε για να γίνει στο τέλος σπυρωτό και να μη κολλάει.
Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο ρίχνοντας πρώτα το κριθαράκι και μετά το κρέας μαζί με την σάλτσα και συμπληρώνουμε νερό (ζεστό)
Για 40 λεπτά στους 180 και στο ενδιάμεσο ανοίγουμε να δούμε αν χρειάζεται νερό και για να ανακατέψουμε πολύ σιγά. Ευχαριστώ πολύ, καλή επιτυχία !!!