Θα σας δώσω την συνταγή από την αγαπημένη μου Γκουακαμόλε (ντιπ για πάρτυ, για τραπέζι με κρεατικά, για ένα βράδυ με φίλους κλπ)
Την είχα δημοσιεύσει τον Απρίλιο του 2017 στο “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ”
Γκουακαμόλε!
Υλικά
2 αβοκάντο ώριμα (αν δεν βρείτε, αφήστε τα να μαλακώσουν αλλιώς θα αποτύχει η σαλάτα)
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμμένη σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
μαιντανός
1/3 κούπας του τσαγιού λεμόνι χυμός
αλάτι-πιπέρι
**προαιρετικά ταμπάσκο
**1/2 φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, πατάμε με πηρούνι τα κομμάτια και περιχύνουμε αμέσως με το λεμόνι.
Ρίχνουμε την ντομάτα, ξαναπατάμε με πηρούνι.
Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατευουμε καλά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε να βάλουμε κι άλλο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο
Γαρνίρουμε με μαιντανό