Είμαι πολύ περήφανη γι αυτό το δικής μου έμπνευσης γλυκάκι!
Φωλιές κρέμας με σάλτσα φραγκοστάφυλου!
Έφτιαξα αυτό το γλυκάκι, που τρώγεται με κουταλάκι και είναι μούρλια!
Για παιδιά, για μπουφέ, για ένα τραπέζι με φίλους.
* ανακατέψτε κρέμα-σάλτσα και απολαύστε μπουκιές γλυκόξινες!
Έβλεπα διάφορα μέσα στο διαδίκτυο και είπα να κάνω κάτι δικό μου.
Θα το ονομάσω φωλιές κρέμας με σάλτσα φραγκοστάφυλου!
Για τις 12 φωλιές
Φύλλο έτοιμο όποιο θέλετε
Ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Βάζω το φύλλο τσαλακωμένο αλλά ωραία στρωμένο σε θήκες σιλικόνης και τα αλείφω με λάδι ή σπορέλαιο (και λίγο ανάμεσα αν μπορείτε, να μην κολλήσουν τα φύλλα και δεν ψηθούν)
Ψήνω αντιστάσεις για 20′, 200, να πάρουν χρώμα και να “ξεραθούν”
Για την κρέμα
Χρησιμοποίησα την κρέμα Piccolino και ακολούθησα τις οδηγίες πάνω στο κουτί, για 4-5 μπολάκια κρέμας.( Μου περίσσεψαν 4 άδειες φωλιές, άρα θα βάλετε ακόμα 1/2 ποτήρι γάλα ακόμη και 2 κοφτές κουτ.σ. σκόνη κρέμα.). Αφήνω να κρυώσει.
Για την σάλτσα φραγκοστάφυλλο
6-7 κ.σ. φραγκοστάφυλο κατεψυγμένο
Σε κατσαρολάκι βάζω 4-5 κουταλιές καστανή ζάχαρη και λίγο νερό να βράσουν για 3-4′. Ρίχνω τα κατεχυγμένα φραγκοστάφυλα και αφήνω να δέσει λίγο.
Αφήνω να κρυώσουν οι φωλιές και γεμίζω με την κρέμα και την σάλτσα.