Γλυκό του κουταλιού φράπα!
- Αν και μοιάζουν με τα γκρέιπφρουτ, τα αυθεντικά πόμελο δεν είναι υβρίδια του γκρέιπφρουτ αλλά είδος ξεχωριστό.
- Υπάρχουν τρία είδη πόμελο, το λευκό, το κόκκινο και το ροζ σε 14 ποικιλίες
Πηγή: http://www.mydiatrofi.gr
Θα χρειαστείτε:
- 1.000 γρ φλούδες φράπας καθαρισμένες
- 1.300 γρ ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράπες με ένα κοφτερό μαχαιράκι και αφαιρούμε τις φλούδες αφού πετάξουμε το εσωτερικό τους και τις κόβουμε σε κομμάτια. Έπειτα τις βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να πέφτουν από το πιρούνι όταν τις τρυπάμε. Στην συνέχεια τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε κρύο νερό και αφήνουμε αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσουν. Δεν ξενερώσουμε πολύ τις φράπες για να διατηρήσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους.
Απλώνουμε τα κομμάτια σε μια πετσέτα να στραγγίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και την ζάχαρη για 5 λεπτά, ρίχνουμε τα κομμάτια, δυναμώνουμε την φωτιά για άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε αφήνοντας τα φρούτα μέσα στο σιρόπι τους .
Την άλλη μέρα βράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά για δέκα λεπτά της ώρας και αφήνουμε για άλλο ένα 24ωρο.
Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό μας κανονικά, ρίχνουμε το λεμόνι και το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις.
Αμέσως ρίχνουμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Σημείωση: Για να διαπιστώσουμε ότι το γλυκό μας έχει δέσει, παίρνουμε σε ένα πιατάκι λίγο σιρόπι, το κρυώνουμε στο ψυγείο και στάζουμε με το κουταλάκι μας σε μια στεγνή επιφάνεια μια σταγόνα, εάν σχηματιστεί μια μπαλίτσα σαν μαργαριτάρι το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Καλή Επιτυχία!!
πηγή συνταγής tospitiko.com, φωτο evisam-cookpad και mydiatrofi.gr