Η διάσημη χορτόπιτα της Ικαρίας που την πρωτοανακάλυψε και την ανέδειξε ο Jamie Oliver, o γνωστός Άγγλος σεφ, με γυναίκα Ελληνίδα!
Τι θα χρειαστούμε
Σέσκουλα, καυκαλήθρες, μάραθο, καθώς επίσης πράσο , σύνολο 1 κιλό και 2 κιλά ταμπουρά (γλυκό κολοκύθι).
Πλένουμε καλά τα χόρτα, ψιλοκόβουμε τον ταμπουρά.
Σε μια τσανάκα (βαθιά κατσαρόλα), προσθέτουμε τα χόρτα, το κολοκύθι, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, 2 κουταλιές της σούπας ρύζι, για να ρουφήξει τα υγρά και τα ανακατεύουμε.
Για να φτιάξουμε τη ζύμη για 2 φύλλα (για ένα ταψί φούρνου κλασσικού), απαιτείται
1 κιλό αλεύρι γοχ
1 ποτήρι νερό,
3 κουταλιές της σούπας λάδι,
αλάτι.
Τι κάνουμε
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τη γέμιση κι έπειτα το άλλο φύλλο και ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα, αντιστάσεις
Το μυστικό της νοστιμιάς της πίτας είναι στη γέμιση να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγριόχορτα.
Μια άλλη παραλλαγή είναι τα πιταράκια δίχως ρύζι με τα ίδια χόρτα και τη ζύμη, αλλά τηγανητά
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τη γέμιση κι έπειτα το άλλο φύλλο και ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα, αντιστάσεις
Το μυστικό της νοστιμιάς της πίτας είναι στη γέμιση να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα αγριόχορτα.
Μια άλλη παραλλαγή είναι τα πιταράκια δίχως ρύζι με τα ίδια χόρτα και τη ζύμη, αλλά τηγανητά
πηγη aromaikarias.blogspot.com