από τον Έκτορα Μποτρίνι
Το πιο σημαντικό και πρακτικό μυστικό για τουρσί εξπρές!
Από τον Έκτορα Μποτρίνι!
“«Έχω ένα εύκολο μείγμα για τουρσί (ένα μέρος ξίδι, δύο μέρη ζάχαρη, τρία μέρη νερό, τα οποία έχω βράσει και αφήσει να κρυώσουν) στο ψυγείο μου. Διατηρείται για πάντα σε ένα βαζάκι και όποτε μου περισσέψουν λαχανικά, τα βάζω σε αυτό το μείγμα και τα αφήνω για λίγες μέρες.
Έτσι μπορείς να κάνεις τουρσί σχεδόν τα πάντα, ακόμα και μαγειρεμένες πατάτες!».
Αν λοιπόν σου περισσέψουν λαχανικά από μια συνταγή, τα οποία δεν προβλέπεται να χρησιμοποιήσεις σύντομα στο φαγητό σου, αντί να τα αφήσεις να μαραθούν στο ψυγείο και τελικά να τα πετάξεις, ακολούθησε αυτή τη συμβουλή και κάνε τα τουρσί:
ένα έδεσμα χαρακτηριστικό της σαρακοστιανής νηστείας, το οποίο ωστόσο αξίζει να απολαμβάνεις όλο το χρόνο, και για τη γεύση και για την ευκολία αλλά και για τα υγιεινά οφέλη του!”