Από την καλή μας φίλη Κατερίνα Ανδριτσάκη
Κολοκυθοσουπα βελουτέ γεμάτη βιταμίνες
Εν όψει και του αυριανού Halloween 🎃 !
Ιδανική για τις κρύες μέρες, φάρμακο για τα κρυολογήματα της εποχής .
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα πορτοκαλί καθαρισμένη σε κύβους
3-4 χονδρά καθαρισμένα καρότα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2-3 γλυκοπατάτες κόκκινες ή λευκές ομοίως σε μεγάλα κομμάτια
2 κουτ σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 κύβο λαχανικών ψυγείου
1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
νερό να καλύπτει τα λαχανικά
αλάτι-βούτυρο
Για το ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξινόγαλο ή κρέμα γάλακτος
Λίγα ψιλοκομμένα chives (σχοινόπρασο)
Κρουτόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε χύτρα ή κατσαρόλα όλα τα λαχανικά με τον κύβο και το λάδι , μέχρι να μαλακώσουν εντελώς .
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ λιώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια βελουτέ .
Προσθέτουμε αλάτι αφού δοκιμάσουμε γιατί ο κύβος έχει προσδώσει αλατότητα, και 100-200 γρ βούτυρο χτυπώντας μέχρι ν απορροφηθεί .
Σερβίρουμε ζεστή προσθέτοντας λίγες σταγόνες κρέμας γάλακτος ή ξινόγαλου ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο, το τζίντζερ ήδη έχει δώσει πικάντικη νότα στη σούπα), κρουτόν ή ψιλοκομμένο σχοινόπρασο .
Σημ. Η επιτυχία της πυκνότητας εξαρτάται από την ποσότητα νερού . Για τη χύτρα το νερό πρέπει να είναι λιγότερο , καλύτερα να προσθέσετε βραστό νερό κατά το μπλεντάρισμα αν χρειαστεί .
Φωτό διαδίκτυο