Προετοιμασία γαλοπούλας
Βάζουμε την γαλοπούλα σε μια μεγάλη λεκάνη με αλατόνερο για τουλάχιστον 10 ώρες.
Αναλογία
-
5 λίτρα νερό
-
2 φλ. αλάτι
-
1 φλ. καστανή ζάχαρη
-
1/2 φλ. χοντροσπασμένο πιπέρι (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
-
14 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
Η μυστική συνταγή βουτύρου για την γαλοπούλα!
Συμβουλεύθηκα ξένα σάιτς που όσο νάναι έχουν μια ειδικότητα στο θέμα!
Υλικά για το βούτυρο που θα βάλετε κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας!
1 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. χυμό λεμονιού, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 3 κ.σ. μαϊντανό, 1/2 κ.σ. αλάτι, 1/2 κ.γλ. πιπέρι.
Τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά σε μπωλ και σιγά σιγά το βάζετε σε όλη την επιφάνεια κάτω από την πέτσα της γαλοπούλας!
φωτο: pinterest