Για ταψί 35 εκ. στρόγγυλο ή 35Χ40 παραλληλόγραμμο
1.η βάση είναι 1 κιλό ωμό πράσο ψιλοκομμένο
2. για 1 κιλό πράσο θα βάλουμε 1/2 κιλό τυρί ή αν θέλουμε για πιο οικονομική λύση, βάζουμε και λευκό τυρί ή ανθότυρο
3. το πράσο αφού λίγο το ζεματίσουμε σε σκέτο νερό, μετά το στραγγίζουμε και το βάζουμε να βράσει με 1 κούπα εβαπορέ!
Σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα. Αυτό μετριάζει την έντονη μυρωδιά του πράσου
4. για 1 κιλό πράσο, θα βάλουμε 5-6 αυγά
5. αν δεν θέλουμε τόσα αυγά, εμπλουτίζουμε με κουσκους βρασμένο ή πλιγούρι βρασμένο τα οποία θα κάνουν πλούσια την γέμιση και θα μαζέψουν τα υγρά!
6. Ρίχνουμε δυόσμο ή λίγο μαιντανό
7. Αλατίζουμε με προσοχή, δοκιμάζουμε
8. Η γέμιση θα μπει κρύα στην πίτα αλλιώς θα σας βρέξει το φύλλο