Ισπανικά κεφτεδάκια!
Μεγάλη συνταγή αλλά αξίζει!
(από azgrabaplate.com)
Για τους κεφτέδες:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό λουκάνικο chorizo
4 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 κούπα ζωμό κρέατος
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1/2 κ.γλ. αλάτι
1/4 κ.γλ. κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
Προσθέστε το chorizo και τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι για να διαλύσετε το κρέας για να το αναμίξετε.
Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό στο μείγμα μαζί με το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιήστε το κουτάλι για να αναμίξετε όλα τα συστατικά μαζί όσο το δυνατόν καλύτερα. Εάν προτιμάτε, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα αναμίξετε μαζί.
Προσθέστε το ασπράδι από το αυγό και την παρμεζάνα στο μείγμα και ανακατέψτε για να το συνδυάσετε.
Προσθέστε τα ψίχουλα και ανακατέψτε για να ενσωματώσετε. Αυτό θα βοηθήσει στην απορρόφηση μέρους του υγρού στο μείγμα.
Φτιάξτε κεφτεδάκια
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στην λαδόκολλα και στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά
Μετά ραντίστε με λίγο λάδι και ψήστε για 5-6′ στους 180
Ετοιμάζουμε την σάλτσα
Προσθέστε λάδι στο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι ζεστό, προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό περίπου.
Προσθέστε το κρασί, το ζωμό κρέατος και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ένα λεπτό περίπου, στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι, το κύμινο, την πάπρικα και το αλεσμένο πιπέρι στο μίγμα και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά.
Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζάνι του υγρού σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι στο μπολ.
Μεταφέρετε το μείγμα αλευριού στη σάλτσα, χτυπώντας το για να το ενσωματώσετε.
Προσθέστε και τα φύλλα δάφνης.
Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσετε.
Προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρέστε και βγάλτε το φύλλο δάφνης. Προσθέστε τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ σερβιρίσματος και σερβίρετε ζεστό.