Απίθανο tapas με ελιές και τυριά, για την παρέα!
300 τυρί φέτα, κομμένη σε φέτες
300γρ τυρί τσένταρ, κομμένο σε φέτες
1/3 φλιτζανιού γεμιστές ελιές
1/3 φλιτζάνι ελιές (ότι θέλετε)
1/4 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 βάζο πιπεριές φλωρίνης, ψιλοκομμένες
Φρυγανισμένες γαλλικές φέτες μπαγκέτας ψωμιού
Κόψτε τα τυριά. Σε ένα ξύλο μεγάλο σερβιρίσματος, τακτοποιήστε τα τυριά όρθια σε ένα δαχτυλίδι, εναλλασσόμενα φέτες τσένταρ και κρέμα τυριού. Τοποθετήστε τις ελιές στο κέντρο.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ξίδι, λάδι, μαϊντανό, βασιλικό και σκόρδο μέχρι να αναμιχθεί.
Με αυτό το μείγμα βρέξτε από πάνω τα τυριά και τις ελιές. Πασπαλίστε με πιπεριές φλωρίνης. Ψυγείο, καλυμμένο, τουλάχιστον 8 ώρες ή μια νύχτα. Σερβίρετε με φέτες μπαγκέτας.