Ισπανική τορτίγια (πατάτες, κρεμμύδια, αυγά)
6-7 πατάτες
1 άσπρο κρεμμύδι
1/2 κ.γλ. αλάτι
2-3 φλ. τσ. λάδι (ή λάδι και βούτυρο φρέσκο μαζί ή σπορέλαιο και βούτυρο)
5-6 μεγάλα αυγά
Κόβουμε τις πατάτες στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Βάζουμε σε βαθύ μπωλ , τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε τηγάνι βαθύ και μεγάλο βάζουμε 1,5 φλ. λάδι να ζεσταθεί καλά
Με προσοχή ρίχνουμε το μείγμα πατάτες-κρεμμύδι.
Το λάδι πρέπει να σκεπάζει τις πατάτες (οπότε διαλέξτε ένα μικρότερο τηγάνι αν δείτε ότι δεν τις καλύπτει)
Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια ώστε να μην καούν οι πατάτες, απλά να μαλακώσουν. Υπολογίστε 20-25′.
Μόλις γίνουν βγάζουμε το μείγμα να κρυώσει.
Σπάμε και χτυπάμε τα αυγά
Στο ίδιο (αλλά σκουπισμένο από τα λάδια) ή σε άλλο τηγάνι μικρότερο, μαζί με 4-5 κ.σ. λάδι, βάζουμε το μείγμα πατάτας-κρεμμυδιού από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε τα αυγά. Περιμένουμε να ψηθούν τα αυγά και σερβίρουμε σε μεγάλο πιάτο.
**μπορείτε να κάνετε την διαδικασία μέχρι την μέση στο τηγάνι και να τελειώσετε στον φούρνο
πηγή thespruceeats.com