Χούμους από καρότα!
Είναι μια κρεμώδης σαλάτα (ή dip) της Μέσης Ανατολής.
Το κλασσικό είναι από ρεβύθια, αλλά στατιστικά αυτό αρέσει πιο πολύ στους καλεσμένους όταν το κάνω.
Υλικά
500 γρ καρότα (4-5 ανάλογα το μέγεθος)
1 κ.σ ταχίνι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη
2 κ.σ. λεμόνι χυμό
3 κ.σ καβουρντισμένο κουκουνάρι
γαρνίρισμα με λάδι αλάτι πιπέρι και οπωσδήποτε φρέσκα φύλλα δυόσμου!
Κόβουμε τα καρότα κομμάτια μεγάλα, τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ραντίζουμε με λάδι και λίγο αλάτι. τα ψήνουμε 200, αντιστάσεις. για 45′. όσο πιο πολύ μαλακώσουν, τόσο πιο λεία θα γίνει η αλοιφή.
Προσέξτε να μην καούν όμως γιατί δεν θα έχει ωραίο χρώμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με όλα τα άλλα υλικά τα βάζουμε στο multi.
Σερβίρουμε σε μπωλάκι με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας και λάδι-αλάτι-πιπέρι μαζί με αράβικες πίτες ή κράκερς.