Η μαγική τούρτα-κεικ των Ιταλών!
Είναι ένα ονειρεμένο cheesecake με τυρί ρικοτα και σοκολάτα!
Υλικά
500γρ τυρί ρικοτα πρόβεια κατά προτίμηση
300γρ. Ελληνικό πρόβειο γιαούρτι
4 αυγά
130γρ. Άχνη ζάχαρη
100γρ. Σταγόνες σοκολάτας που τις έχετε στο ψυγείο!
3 κ.γλ. κορν Φλάουερ
Για το σερβίρισμα άχνη και ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα χτυπάμε με σύρμα τα αυγά μαζί με την άχνη, μετά προσθέτουμε το τυρί και το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε με σύρμα.
Μπορείτε να ρίξετε και μέσα στο μείγμα ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε το κορν Φλάουερ.
Τις σταγόνες σοκολάτας τις βάζετε αλλά με μια σπάτουλα (μαριζ) και ανακατεύετε απαλά.
Βάζετε σε φόρμα στρογγυλή περίπου 20 εκ.λαδοκολλα στον πάτο και βουτυρωνετε τα πλαϊνά της φόρμας.
Ρίχνετε το μείγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο, αντιστάσεις, 175-180 , για 75′
Θέλει αρκετή ώρα ώστε να ψηθεί σωστά!
Βγάζοντας θα ξεφουσκώσει μεν αλλά δεν πειράζει, θα αφήσετε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμαρετε!