Ζυμαρικά με σουπιές και λάχανο!
Υλικά
1 κιλό ελληνικές σουπιές καθαρισμένες
2 ξερά κρεμμύδια
5-6 ντομάτες (περίπου 1κιλό)
2 μεγάλα καρότα
0,5 κιλό λάχανο
1/2 ποτηράκι Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Vee Κτήμα Βασιλάκη
1/2 ποτηράκι ούζο Cretan Ouzo
Αλάτι, πιπέρι,
2 πακ. Βίδες με δίκκοκο σιτάρι ζέας ΜΑΓΓΙΡΙ
Οδηγίες
Διαλέγουμε να πάρουμε ντόπιες μικρές σουπιές. Αν θέλουμε κρατάμε το μελάνι και τις μαγειρεύουμε με αυτό. Εδώ τις μαγειρέψαμε χωρίς το μελάνι τους.
Επιλέγουμε τα υλικά με προσοχή όσο πιο φρέσκα & αγνά τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το φαγητό.
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε ολόκληρες να στραγγίξουν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις μισές ντομάτες. Τις άλλες μισές τις λιώνουμε στο μιξεράκι μαζί με τα 2 καρότα. Από ένα λάχανο κόβουμε περίπου 500γρ σε κομμάτια μέτρια. Σωτάρουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και συμπληρώνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σχεδόν αμέσως ρίχνουμε και την υπόλοιπη λιωμένη ντομάτα με τα καρότα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις σουπιές. Ρίχνουμε και το λάχανο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά. Αν στην πορεία δοκιμάσουμε και μας φανεί λίγο ξινό μπορούμε να συμπληρώσουμε 1-2 κουταλάκια ζάχαρη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ούζο. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Βράζουμε τις βίδες με δίκκοκο σιτάρι ζέας και σερβίρουμε.
Επιλέξαμε να συνοδέψουμε το θαλασσινό φαγητό μας με χειροποίητα ζυμαρικά ΜΑΓΓΙΡΙ. Μπορείτε όμως να το συνδυάσετε με ρύζι, κοφτό μακαρονάκι, πατάτες βραστές ή τηγανητές. Αν πάλι το προτιμάτε σκέτο μπορείτε να το μαγειρέψετε με περισσότερο λάχανο.
Πηγή mycretangoods.com