Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Ελαφρύ, δροσερό, με αφράτη και βελούδινη κρέμα.
Υλικά:
1 πακέτο πτι μπερ ( έβαλα ολικής),
100γρ βούτυρο λιωμένο ( έβαλα Βιτάμ),
1 φυτική σαντιγί 500γρ ( Torre),
400γρ γιαούρτι στραγγιστό 10% ( έβαλα 2%),
2 βανιλίνες,
1 κουτ.σούπας άχνη,
2 φακέλους ζελέ ανανά ,
κερασακια μαρασκινο
και μία κονσέρβα ανανά 500γρ.
Εκτέλεση
Θρυμμάτισα τα μπισκότα στο μούλτι κι ανακάτεψα καλά με το Βιτάμ.
Εστρωσα πατώντας καλά σε αποσπώμενη φόρμα και μετά στο ψυγείο.
Σουρωσα 200ml από το σιρόπι του ανανά, το ζεστανα και διελυσα μέσα τον ένα φάκελο ζελέ.
Άφησα να κρυώσει λίγο.
Χτύπησα για 2 λεπτά την σαντιγί με την άχνη, ενσωματωσα με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) το γιαούρτι και τέλος το ζελέ.
Άπλωσα επάνω στην κρέμα και έπειτα στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες.
Διέλυσα τον άλλο φάκελο με το ζελέ σε 200ml καυτό νερό και πρόσθεσα άλλα 200ml παγωμένο νερό. Εστρωσα τις φέτες ανανά και κερασακια μαρασκινο επάνω στην κρέμα και πρόσθεσα το ζελέ. Τέλος στο ψυγείο για 3-4 ώρες.