Σήμερα έκανα κανελόνια που ήταν στο κουτί και περίμεναν πότε θα δοθεί η ευκαιρία να τα κάνω.
Κανελόνια της κονσέρβας και των υπόλοιπων του ψυγείου
Το κουτί είχε τα μισά ωμά κανελόνια
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
1/2 κονσέρβα ντοματάκι
1/2 κονσέρβα καλαμπόκι
λίγο μαιντανό
αλάτι-λάδι
Για την σάλτσα
2-3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
200-250 γρ κασέρια-γραβιέρα ή άλλα τυριά
λίγο νερό
αλάτι-πιπέρι
Σε μικρό πυρέξ βάζουμε τα κανελόνια να δούμε αν χωράνε.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε να μαραθούν τα μανιτάρια μαζί με τιν ντομάτα, καλαμπόκι, μαϊντανό και λάδι-αλάτι
Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν “σαν κιμάς”
Κρατάμε όρθιο κάθε κανελόνι και γεμίζουμε (να ακουμπάει η μια πλευρά στο πυρεξ, να μην χύνεται η γέμιση)
Τα ξαπλώνουμε, και αν έχει κενό (εμένα είχε και μισο-έβρασα λίγες πένες) προσθέτουμε άλλα μακαρόνια.
Χτυπάμε σε μπωλ, αυγά+γιαούρτι+ το 1/3 από τα τυριά + αλάτι και περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και λίγο λάδι
Ψήνουμε στους 180, αντιστάσεις, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.