Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Τα πιο απίθανα κανελονια που έχω γευτεί : γεμισμενα με ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Για 1 πακέτο κανελονια 4 φιλέτα μπούτι κι 1 στήθος συνολικά 1 κιλό. Σωταρισα σε ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια πρόσθεσα το κοτόπουλο κι αφού σωταριστηκε έβαλα 3 σκελίδες σκόρδο σε φετουλες κι έσβησα με λευκό κρασί, μετά πελτε να ζωντανέψει , λίγο pumaro και ζωμό απ το μοσχαρι που ειχα κρατημένο με τα μπαχαρικά του , αλατοπιπερο ζάχαρη πάπρικα γλυκιά Κρόκο Κοζάνης και ρίγανη. Αφού ήπιε τα υγρά έσβησα και έριξα ένα αυγό για να μην χωρίζει η γέμιση και γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά. Έβαλα σ ένα ταψάκι λίγο pumaro και γέμισα τα κανελονια. Αντί για μπεσαμελ ανακατεψα ζωμό απ το κρέας με pumaro αλατοπιπερωσα και περιχυσα τα κανελονια. Από πάνω λίγη γραβιέρα. Σκεπασα με αλουμινόχαρτο καλά να μην μπαίνει αέρας κι έψησα στους 190 στον αέρα για 35 λεπτά. Το γυαλισαμε το πιάτο σήμερα 😋