Για τη γέμιση
1 κιλό καρύδια
500 γρ. τριμμένη ψίχα (από 1 κιλό ψωμί)
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Μπαχάρι
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό μέλι
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι λάδι
1 κ.γ. αλάτι
2 ποτήρια νερό
Για το ζύμωμα
Νισεστές
Γαρίφαλα
Λάδι για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Βάζετε λάδι σε μία βαθιά κατσαρόλα και την αφήνετε να κάψει. Για να σιγουρευτείτε ότι το λάδι είναι έτοιμο, ρίχνετε ένα κομμάτι από τη ζύμη, η οπoία πρέπει να ροδίσει. Όταν είναι έτοιμο το λάδι αρχίζετε να τηγανίζετε βάζοντας τα χαϊμαλιά ένα ένα στο λάδι. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στο τέλος, παίρνετε ένα ένα χαϊμαλί και το πασπαλίζετε παντού μα ζάχαρη άχνη.
συνταγή και φωτο από greekbreakfast.gr