1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
3/4 αλάτι κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι έλαιο σπορέλαιο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180.
Μια φόρμα του κέικ παραλληλόγραμμη την αλείφουμε με 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύω 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, ανακατέψτε μαζί και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το αυγό, το γάλα, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε με το χέρι στο μείγμα αλευριού μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίξτε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι στην φόρμα του κέικ
Πασπαλίστε με το ήμισυ του μείγματος κανέλας και ζάχαρης.
Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα, και με ένα μαχαίρι κάντε σχέδια
Στη συνέχεια, ολοκληρώστε με το υπόλοιπο μείγμα κανέλας και ζάχαρης.
Τοποθετήστε το στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα τοποθετημένη στο κέντρο.
Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει
Γυρίστε σε μια πιατέλα
Θα πέσουν τα υπολείμματα ζάχαρης και κανέλας σαν ντεκόρ.