ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ
-
δεν βάζουμε κανένα τρόφιμο στην κατάψυξη όσο είναι ακόμη ζεστό
-
Ποτέ δεν καταψύχουμε ξανά κάτι που έχει ήδη αποψυχθεί. ΑΝΑΠΤΎΣΣΟΝΤΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
-
Καλό είναι να χωρίσουμε σε μερίδες, ώστε να μπορούμε να αποψύξουμε μόνο την ποσότητα που χρειαζόμαστε κάθε φορά.
-
Τον κιμά να μην τον καταψύχουμε σε μπάλες, αλλά πιεσμένο σε λεπτές πλάκες, για να μειώσουμε τον χρόνο απόψυξής του
-
Όλα σχεδόν τα λαχανικά μπορούν να καταψυχθούν, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα πιο ευαίσθητα είδη, όπως τα μανιτάρια, που με την κατάψυξη χάνουν κάπως την αρχική τους γεύση.
-
Μόνο χτυπημένα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη τα αβγά. (όχι ωμά, όχι βρασμένα)
-
Τηγανισμένα και παναρισμένα τρόφιμα όχι στην κατάψυξη
πηγη athinorama.gr