ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ τροφίμων σε ψύξη-κατάψυξη!
Κρέατα: διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου 2-4 ημέρες και στην κατάψυξη για 4-9 μήνες, ανάλογα με το είδος τους. Μικρότερο χρόνο συντήρησης έχουν το χοιρινό και το μοσχαρίσιο, ενώ τα ολόκληρα πουλερικά μπορούν να καταψυχθούν έως και ένα χρόνο.
Ψάρια (φρέσκα, καθαρισμένα): στη συντήρηση του ψυγείου έως 2 ημέρες, στην κατάψυξη (μέσα σε νερό) 6-9 μήνες.
Λαχανικά: ανάλογα με το είδος, από 2-3 ημέρες έως μία εβδομάδα στην απλή ψύξη και από 8-12 μήνες στην κατάψυξη.
Φρούτα: ανάλογα με το είδος τους, από μερικές ημέρες έως και 3 εβδομάδες στο ψυγείο.
Φρέσκα τυριά: έως μία εβδομάδα στο ψυγείο, 1 μήνα στην κατάψυξη. Παστεριωμένα τυριά: 3-4 εβδομάδες στην ψύξη.
Βούτυρο: 2-3 μήνες στο ψυγείο, έως 12 μήνες στην κατάψυξη.
Ξηροί καρποί: έως 12 μήνες στην κατάψυξη.
πηγη κείμενο athinorama.gr