Έρχονται ιώσεις και κρυολογήματα!
Πρώτα φτιάχνουμε το μείγμα βοτάνων, τσάι.
Σε 1 κούπα βραστό νερό βάζουμε
2 κ.γ. τριμμένη εχινάκεια
1 κ.γ. φασκόμηλο
1 κ.γ. πηλιορείτικο μείγμα βοτάνων για λαρυγγίτιδα (αντικαταστήστε με θυμάρι)
½ κ.γ. μέντα
Ιπποφαές αποξηραμένο
½ κ.γ. ιπποφαές (καρποί)
½ κ.γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
→ το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10′ ήσυχο. [τα βότανα είναι αποξηραμένα] Έπειτα το σουρώνουμε.
Για τις καραμέλες
1¼ κούπα ζάχαρη
½-¾ κούπας έγχυμα βοτάνων (το τσάι που κάναμε)
½ κ.σ. χυμό λεμονιού
→ τα βάζουμε να βράσουν όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Αφού αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε επίσης ήσυχο για ~10′. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα καραμέλας σε ένα ποτήρι κρύο νερό. Αν σχηματιστεί μια μπαλίτσα-και δεν διαλυθεί- τότε είναι έτοιμη η καραμέλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα με προσοχή σε ένα ταψάκι/ταπεράκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε καμιά ώρα να κρυώσει, και βγάζουμε από το μπωλ. Θα πρέπει να είναι πλήρως στερεοποιημένο και κρύο, αλλά όχι εντελώς κρύο, ούτε πολύ σκληρό. Κόβουμε καραμέλες στο μέγεθος που θέλουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι, ή με τροχό κοπής και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Για να τις φυλάξουμε, είτε τις τυλίγουμε μία μία σε χαρτάκια, ή τις περνάμε μια γρήγορη από ζάχαρη άχνη (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και τις βάζουμε σε βαζάκι!
πηγή-κείμενο 365vegandays
Βρήκα καλές δημοσιεύσεις εδώ. Μου αρέσει η δημοσίευσή σας. Τόσο τέλειο!