Μπισκότα φυστικοβούτυρου χωρίς αλεύρι!
- 1 κούπα φυστικοβούτυρο κρεμώδες ή με κομματάκια
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας, προαιρετικά
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείς αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι.
Με ένα πιρούνι, ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό με δυνατές κινήσεις (απόφυγε το μίξερ γιατί ξεχωρίσει τα έλαια του φυστικοβούτυρου και το μίγμα δε θα είναι ομογενοποιημένο).
Δημιουργείς στρογγυλές μπάλες από το μείγμα και τις τοποθετείς στο αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας τουλάχιστον 1,5 εκατοστό απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο. Με ένα πιρούνι δίνεις πλακέ σχήμα στα μπισκότα.
Ψήνεις για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα και τα αφήνεις στο χαρτί για ένα λεπτό εκτός φούρνου. Έπειτα μπορείς να τα μεταφέρεις σε σχάρα για να κρυώσουν.
συνταγή φωτο shape.gr