Από την καλή μας φίλη Πόπη Μητραλέλη
Για τους λάτρεις της καραμέλας, αφράτο καραμελωμενο παντεσπάνι με βελούδινη κρέμα.
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 αυγά ( πρώτα ασπράδια με ζάχαρη σε μαρέγκα )
1,5 ποτηριού αλεύρι γοχ. Ελάχιστο αλάτι
2 κοφτές κουταλιές γλυκού baking powder
1/2 ποτήρι γάλα ( έβαλα light )
2 βανιλιες
Σε τετράγωνο πυρεξ με λαδόκολλα. Προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά να χρυσισει. Όταν κρυώσει αφαιρούμε το χαρτί και ξανά στο πυρεξ απ την ανάποδη πλευρά που είναι πιο σπογγωδης.
ΚΡΈΜΑ
2 ποτήρια νερού γάλα
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτηριού corn flour
2 βανιλιες
1 κουταλιά σούπας βούτυρο αφού σβήσουμε.
ΚΑΡΑΜΈΛΑ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό κι ελάχιστο αλάτι
Σε αντικολλητικο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό χωρίς ανακάτεμα. Θέλουμε να είναι αραιό. Στο τέλος ελάχιστο λεμόνι. Να κρυώσει πριν κοπεί.