Πιπερόπιτα-πλεξούδα , (υπέροχη και για το Πασχαλινό τραπέζι!)
Δημοσιευμένη στην ομάδα ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, τον Απρίλιο του 2017
εμπνευσμένη από εδώ http://mirodieskainostimies.blogspot.com/2011/10/blog-post_21.html?fbclid=IwAR3ggpRjf7_kq9WO7VmzooCjq45_EJ95XZZC7NJvM1qNZRzE-_Bu9qDVWkU
Υλικά
2 φυλλά κουρού ή σφολιάτα (εμπορίου)
3 πιπεριές ότι χρώμα θέλετε
1 ντομάτα
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. τυρί φέτα
50 γρ. τυρί κίτρινο που λιώνει
μαιντανό
λάδι
1 κρόκο +νερό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές κομμένες μικρά κομμάτια και τις σωτάρουμε λίγο με λάδι, να μαραθούν.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπωλ.
Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα και τα χωρίζουμε σε 3 λωρίδες το καθένα.(από την φαρδιά πλευρά κόβουμε)
Στην κάθε λωρίδα λαδώνουμε και βάζουμε στην άκρη κατά μήκος γέμιση, και κλείνουμε με προσοχή και με χτυπημένο αυγό, να κολλήσει.
ή βρέχουμε το δίπλωμα με νερό, να κλείσει καλά.
Με τις 3 λωρίδες κάνουμε πλεξούδα.
Κάνουμε τα ίδια και με το άλλο φύλλο.
Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε τις πλεξούδες και αλείφουμε με το κρόκο+νερό
Φουρνίζουμε στους 180 αντιστάσεις για 35′.