από την καλή μας φίλη Κατερίνα Ανδριτσάκη
Καλή Σαρακοστή με νηστίσιμες καριόκες με χαλβά!
Υλικά για 40 κομμάτια περίπου
•1 κιλό χαλβά με κακάο
•1 βάζο ταχίνι με κακάο
•3-4 γενναίες κουταλιές σούπας μέλι
•250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
•150 γρ.crunberries αποξηραμένα
•500 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σπάμε με τα χέρια το χαλβά σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια σ ένα μπωλ και προσθέτουμε καρύδια και crunberries .Προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι που έχουμε ζεστάνει σε κατσαρολάκι για να μαλακώσουν και ν αραιώσει η υφή τους .Ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι και μοιράζουμε το μίγμα σε δυο κομμάτια λαδόκολλα. Μορφοποιούν με με τα χέρια σε μπαστούνι και τυλίγουμε ρολό.Βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη και μετά αφού λιώσουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί, κόβουμε σε φέτες τα ρολά και βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα .
Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τις καριόκες να παγώσουν στο ψυγείο .
Οσες προλάβουμε την άλλη μέρα, τις τοποθετούμε σε διακοσμητικό χαρτί . Voilà!