από την καλή μας φίλη Πένυ Κουκουνάρη
Κατσικάκι καρυστινο
ΥΛΙΚΑ
1) κατσικάκι
2)1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο
3)4 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο
5)μισό ποτήρι κρασί άσπρο
6)αλατοπιπερο
7)χυμός λεμονιού (1 λεμόνι)
8) λίγη ρίγανη
9)λίγο λάδι
10)2 κουταλιές βούτυρο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε
Βάζουμε λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα και όταν κάψει ροδιζουμε καλά το κρέας ρίχνουμε το αλάτι πιπέρι και το κρεμμύδι και το σκόρδο το αφήνουμε να τσιγαριστει καλά και το κρεμμύδι,σκόρδο και ρίχνουμε το κρασί όταν πιεί το κρασί ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό)όταν βράσει και μείνει με λίγη σάλτσα ρίχνουμε το λεμόνι και την ρίγανη και το αφήνουμε λίγα λεπτά
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές η πιλάφι