Ιαπωνέζικης καταγωγής, πιο βαθιά Πορτογαλικής ίσως ,και είναι μέθοδος τηγανίσματος, όπως κάνουμε κι εμείς με τον μπακαλιάρο ή με λαχανικά κλπ. Δηλαδή κομμένα κομμάτια μέσα σε κουρκούτι.
Η διαφορά είναι ότι ο χυλός είναι αραιός πολύ και πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα! (στην Ιαπωνία αφήνουν ακόμα και μικρά μικρά κομπάκια από αλεύρι, δηλαδή το ανακάτεμα είναι τόσο γρήγορο και σύντομο)
Τα συστατικά συνήθως είναι άμυλο πατάτας, νερό, σόδα φαγητού, αυγό, αλεύρι και αλάτι, αλλά υπάρχει και έτοιμη σκόνη τεμπούρα στο εμπόριο!