ΚΕΜΠΑΠ με ελάχιστα υλικά, κυρίως κιμά, μπαχαρικά και 2 υλικά που θα κάνουν την διαφορά!
Τα προτείνω με κλειστά μάτια! Να τα κάνετε!
Υλικά
300 γρ κιμά αρνίσιο (λιπαρός κιμάς)
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κ.γλ. κύμινο
2 κ.γλ. κόλιανδρο
2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
2 κ.γλ. πιπέρι μαύρο απλό
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο κομμένο σε μικρά κομμάτια (αυτό είναι το μυστικό συστατικό!)
αλάτι
Για σερβίρισμα: πίτες, σουμάκ, μαϊντανό, κρεμμύδια σε ροδέλες
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο , το αλάτι και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20′ περίπου.
Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε)
πηγη syntages.me, φωτο ενδεικτική