Κεμπάπ κιμά “Κασερλί”, με απίθανα υλικά!
(με κιμά κοτόπουλου)
Υλικά:
Μισό κιλό κιμά κοτόπουλο διπλοπερασμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
1 αυγό
½ κ.γλ στέβια (αλλιώς 1 -1,5 κ.γλ. κανονική ζάχαρη)
1κ.σ γιαούρτι
1κ.σ ελαιόλαδο
Τυρί Άρλα (ή άλλο κίτρινο) προαιρετικά
½ κ.γλ μπέικιν
Εκτέλεση:
Λιώνουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Το ρίχνουμε σε μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του μπέικιν και του τυριού και ζυμώνουμε πολύ πολύ πολύ καλά.
Μετά πασπαλίζουμε με το μπέικιν και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Μετά ζυμώνουμε ελαφρά και φτιάχνουμε τα κεμπάπ. Στο κέντρο τους βάζουμε τυρί. Είναι εντελώς προαιρετικό το τυρί. Βγαίνουν πεντανόστιμα ούτως ή άλλως.
Ψήνουμε σε σχάρα στο γκριλ βάζοντας από κάτω ένα ταψάκι για τα ζουμιά. Δεν θέλουν πολύ ώρα. Μην σας στεγνώσουν.
πηγη dukansgirls.com