Sarma Beyiti Kebap
Για το ζυμαρι:
•3 ποτηρια αλευρι για όλες τις χρήσεις
•1 ποτηρι νερο
•1 φακελακι μαγια
•1 κουτ.της σουπας ζαχαρη
•1 κουτ.του γλυκου αλατι
•παπαρουνοσπορο, σουσαμι
•2 κουτ.της σουπας λαδι
για τον κιμά:
•250 γρ.κιμα μοσχαρισιο
•250 γρ.κιμα αρνισιο
•1 κρεμμυδι μετριο
•2 σκελιδες σκορδο
•1 αυγο
•αλατι, πιπερι
•κουρκουμα, κιμινο
•λαδι για το ζυμωμα
Για την σάλτσα:
•1/2 φλ. του τσαγιου λιαστη ντοματα περασμενη στο μουλτι
•2 κουτ.της σουπας πελτε
•3 κουτ.της σουπας βουτυρο
•2 φλυτζ.του τσαγιου νερο
•αλατι, πιπερι
•μπουκοβο
•κανελλα, λιγο γαρύφαλλο
•2 κουτ.της σουπας καρυδια αλεσμενα πολυ λεπτα
Εκτέλεση
Οδηγίες
- Για την ζύμη: Σε χλιαρο νερο διαλυουμε την μαγια με την ζαχαρη, ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε
- προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα , ζυμωνουμε καλα. Σκεπαζουμε σε ζεστο χωρο να διπλασιαστει σε ογκο.
- Κατοπιν ανοιγουμε σε 2 φυλλα στα οποια θα τυλιξουμε τα κεμπαπ.
- Το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο τον βαζουμε επανω στα ρολα πριν το ψησιμο.
- Για τον κιμά: τσιγαριζουμε ελαφρα το κρεμμυδι με το σκορδο, ριχνουμε μεσα σ αυτα τον κιμα και τα υπολοιπα υλικα, ζυμωνουμε καλα και πλαθουμε με την βοηθεια του λαδιου τα κεμπαπ μας.
- Τα βαζουμε μεσα στα φυλλα που ανοιξαμε, ρολαρουμε και ετσι δημιουργουμε 2 μακροστενα μπαστουνια. Ριχνουμε απο επανω το σουσαμι και τον παπαρουνοσπορο.
- Τοποθετουμε στο ταψι μας κυκλικα και ψηνουμε σε 170 βαθμους για 45 λεπτα (αναλογα παντα τον φουρνο σας).
- Αφου το βγαλουμε απο τον φουρνο το αφηνουμε να κρυωσει λιγο και κοβουμε σε κομματια 3-4 εκατοστων
- Για την σάλτσα: βραζουμε ολα τα υλικα μαζι και βαζουμε απο μια κουταλια σαλτσα επανω σε καθε κομματι κεμπαπ.
- Βαζουμε σε πιατο και στο κεντρο εχουμε στραγγιστο γιαουρτι (+ σκόρδο) για να δροσιζει τις πιρουνιές μας.