Σας δίνουμε σήμερα συνταγή από την Χίο, για κεφτεδάκια με ούζο!
(συνταγή από www.chios.gr)
(συνταγή από www.chios.gr)
½ κιλό κιμάς (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί άσπρο
1 αυγό
λίγος δυόσμος
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο Χίου
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
Μουλιάζουμε το νερό στο ψωμί. Στύβουμε την ψίχα και την προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε να γίνει ένα μίγμα εύπλαστο και μαλακό. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στρογγυλά. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Στο σερβίρισμα αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγο λεμόνι.