ΚΕΙΚ ανανά ανάποδο!
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
1/3 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
9 φέτες φρέσκο ανανά
9 κερασάκια μαρασκίνο ή και φρέσκα
Για την κρέμα
2/3 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή ή λευκή
2/3 φλ.τσ. γάλα ελαφρύ
3 κ.σ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1 αυγό
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
1 και 1/3 φλ.τσ. φαριν απ αλεύρι
1 και 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. αλάτι
Σε ένα ταψάκι 25-28 cm , ρίχνουμε το βούτυρο στον πάτο και ανακατεύουμε την ζάχαρη μέσα. Τοποθετούμε τις φέτες ανανά και τα κερασάκια.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας. Καλύτερα αν έχετε κέφια ανακατέψτε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, και μετά όλα τα άλλα.
Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στις φέτες ανανά.
Ψήνουμε στους 180 για 45′, αντιστάσεις.
Αφού λίγο κρυώσει, αναποδογυρίστε!
μια συνταγή μεταφρασμένη με πολλή αγάπη για εσάς από το tasteofhome.com
Τρέξανε τα σάλια μου με το κέικ ανανά.Μολις επιστρέψω στη βάση μου θα το κάνω!
Τέλεια!