Από την καλή μας φίλη Αικατερίνα Δαβελοπούλου
Μια και περί πιπεριάς ο λόγος σήμερα: πώς ανοίγουμε τις πιπεριές που πρόκειται να γεμίσουμε ώστε και όμορφες να είναι και να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χυθεί έξω η γέμιση;
Ιδού λοιπόν το μυστικό της μανούλας μου:
Πρώτα κονταίνουμε λίγο το κοτσάνι και κατόπιν ανοίγουμε το καπάκι, κάνοντας μία κάθετη τομή γύρω γύρω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και “τινάζουμε” την πιπεριά ώστε να φύγουν τα τυχόν εναπομείναντα σποράκια. Αν χρειαστεί βοηθάμε χτυπώντας την με τη λαβή του μαχαιριού. Δεν γεμίζουμε ξέχειλη την πιπεριά και κλείνουμε με το καπάκι: γέμιση (αλλά και τα υγρά της) δεν θα χυθούν στο ταψί!
Καλά μαγειρέματα!!