Καταπληκτικό κέικ λεμονιού χωρίς μίξερ!
Υλικά για το κέικ
300γρ. αλεύρι γοχ
220 ζάχαρη λευκή ή καστανή
2 κ.γλ. μπεικιν
1/4 κ.γλ. αλάτι
180 γρ. λάδι ανάμεικτο (σπορελαιο+ελαιόλαδο)
4 αυγά
60 ml χυμός λεμονιού + ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
2-3 βανιλιες
Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 αέρα ή 180 αντιστάσεις πάνω κάτω.
Με σύρμα ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπεικιν, αλάτι.
Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι, τα αυγά, τις βανιλιες, τον χυμό και το ξύσμα.
Ρίχνουμε τα τα υγρά στα στερεά.
Προσοχή ανακατεύουμε αργά και απαλά με μια σπάτουλα (Μαρίζ) μέχρι να εξαφανιστεί το αλεύρι. Σταματάμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψακι 25εκ. το οποίο έχουμε λαδωσει και έχουμε βάλει και λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 55′ . Αφήνουμε να κρυώσει κάπως και ρίχνουμε το εύκολο γλάσο που έχουμε κάνει με 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 130-140γρ άχνη.