από την καλή μας φίλη Δέσποινα Κωβαίου
Κέικ με γιαούρτι
ΥΛΙΚΑ
3 κεσεδάκια αλεύρι
2 κεσεδάκια ζάχαρη
3 αυγά
1 γιαούρτι ( 250 γρ. ) Το άδειο κεσεδάκι του θα γίνει ο μετρητής μας για τα υπόλοιπα υλικά .
1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
3/4 κεσεδάκια ελαιόλαδο
Βανίλια
3κ.σ . Κακάο σε σκόνη
Όσο βούτυρο χρειάζεται για το βουτυρωμα της φόρμας που θα το ψήσουμε .
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , τη ζάχαρη , τα αυγά και ανακατεύουμε καλά . Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπεικιν ανακατεύοντας κοφτά ( σκοπός μας είναι να μη σβολιασει η ζύμη ) . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα .
Τώρα , χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη . Στο πρώτο προσθέτουμε την αρωματική βανίλια και στη δεύτερη το κακάο . Ανακατεύουμε διαδοχικά και τα δύο κομμάτια και στη συνέχεια βουτυρωνουμε και πασπαλιζουμε με αλεύρι το σκεύος που μέσα του θα ψηθεί . Αδειάζουμε εναλλάξ τις δύο ζύμες στη φόρμα .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 έως 45 λεπτά .
Επιστρατεύουμε όλα τα δροσερά του ψυγείου …φρούτα , παγωτό και φυσικά γιαούρτι μπορούν να το ακομπανιαρουν άψογα !!!!