Ένα πολύ όμορφο κέικ με γλάσο και λουλουδάκια (υπάρχουν βρώσιμα!) από την Πολωνία για το Πάσχα!
Για 1 φόρμα 20 εκ.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 ml γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 βανίλια σκόνη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα του κέικ
Για το γλάσο:
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας νερό
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε το γάλα, τη μαγιά, τη βανίλια, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και σκεπάστε το μπολ με τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων ή με πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και μετά αδειάστε τη σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (αφού προηγουμένως τη βουτυρώσετε και την αλευρώσετε εσωτερικά).
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και μετά ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά, αντιστάσεις. (κάνετε το τσεκάρισμα με ένα μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί στο κέντρο)
Αφήστε το κέικ να κρυώσει για να το ξεφορμάρετε και μετά καλύψτε το με το γλάσο.
Για το γλάσο βάλτε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη και προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατέψτε για να σχηματιστεί παχύρρευστο γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο νερό.
Πηγή: Περιοδικό eatme** **